Lamskoteletjes met basilicum-bloemkool-puree
Nog even snel een recept voor jullie om te lezen met pasen. Met pasen eet ik graag een stukje luxer vlees. Lamskoteletjes eet ik niet zo vaak en vind ik daarom echt een feestje.
Lamsvlees en rozemarijn zijn een klassieke combinatie, maar lam en basilicum doen het samen ook erg goed.
6 kleine lamskoteletjes
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
1 bloemkool
flinke bos basilicum
1. Pel de knoflook en wrijf met één teentje de lamskoteletjes in.
2. Kruid de lamskoteletjes met zout en peper en leg ze op een bord.
3. Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de koteletjes en smeer dit goed in het vlees.
4. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel af onder de kraan.
5. Kook de bloemkool in 6 minuten gaar.
6. Giet de bloemkool af en voeg 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel zout, vers gemalen zwarte peper naar smaak, 2 teentjes knoflook en de basilicum toe. Pureer met de staafmixer tot een egale puree.
7. Verwarm de grillpan voor en grill de lamskoteletjes 2 minuten per kant.
8. Gebruik een kookring met aanstamper om mooie torentjes van de bloemkoolpuree te maken en leg de lamskoteletjes erbij.