Pannenkoek met vers fruit
Je hebt geen meel nodig om een lekkere pannenkoek te maken. Soms eet ik deze pannenkoek voor het ontbijt maar als lunch is hij ook erg lekker. Voor de lunch vul ik hem niet met fruit, maar rol ik hem op en bewaar ik hem in aluminiumfolie zodat ik hem mee kan nemen naar mijn werk. Ik neem dan ook een los appeltje mee die ik daar schil.
3 eieren
1 banaan
1 theelepel kaneel
½ eetlepel kokosolie
vers fruit naar keuze
- Doe eieren, banaan en kaneel in een mengbeker en mix het geheel met een staafmixer.
- Smelt de kokosolie in een koekenpan en voeg het beslag toe. Bak de pannenkoek tot deze helemaal gestold is. Het geheim van een perfecte pannenkoek is geduld. Zet het vuur zo laag mogelijk en geef het ei de tijd om langzaam te stollen. Als je het vuur te hoog zet zal de pannenkoek aanbranden terwijl het ei nog niet gestold is.
- Leg een bord ondersteboven op de pannenkoek en keer de pan met bord en al om. Laat de pannenkoek van het bord terug in de pan glijden. Bak de andere kant nog een minuut.
- Snijd diverse soorten fruit naar keuze en leg dit op de pannenkoek.
Ontbijt jij wel met de juiste voedingsmiddelen? Ontbijt jij wel op het juiste tijdstip? Heb je voldoende inspiratie voor gevarieerde ontbijtrecepten? Als jouw antwoord niet op alle vragen een volmondig “JA” is, dan kun je het door mij geschreven boek De Ontbijtmythe kopen in mijn webshop.