Wil je afvallen? Rem je eetlust!
Niets is zo frustrerend als willen afvallen en daarbij de hele dag honger hebben. Toch? De Paleo-Lifestyle helpt je daarbij.
Stel een maaltijd goed samen
Vetten, eiwitten en vezels geven een verzadigd gevoel. Daarnaast moet een gezonde maaltijd volume hebben om te vullen. Dit volume haal je (samen met de benodigde vezels) uit groenten. Afhankelijk van de soort groente is dit tussen de 300 en 400 gram per maaltijd.
Het beste kan je deze eiwitten halen uit vis, kip of eieren. Denk aan een stuk vis of kip van gemiddeld 120-150 gram of drie eieren. Voor de gezonde vetten kan je een avocado toevoegen of een zelfgemaakte dressing op basis van een lekkere olie (olijf, walnoot, pistache of hazelnoot) of zelfgemaakte mayonaise.
Laat de koolhydraten uit graanproducten of aardappels lekker weg, want die heb je niet nodig.Precieze hoeveelheden kan ik je niet geven, want dat is per persoon afhankelijk. Ben je een man of een vrouw? Sport je veel of juist niet?
Maar het belangrijkste: wat eet je verder op een dag? Want als je een grotere maaltijd eet, heb je in principe geen tussendoortjes meer nodig. En hoe minder eetmomenten je op een dag hebt, hoe beter dit weer is voor je gezondheid (maaltijden overslaan heet intermittent fasting).Het geheime wapen!
Maar nu komt de belangrijkste tip. Ik noem het mijn geheime wapen, of eigenlijk mijn geheime wapens omdat het er meer zijn.
Ik eet vaak kip, makreel, avocado’s en amandelen (en soms pruimen en abrikozen).
De aminozuren L-lysine en L-arginine remmen de eetlust extra snel. Goed nieuws toch?
En je begrijpt waarschijnlijk al dat deze aminozuren veel voorkomen in de hiervoor genoemde voedingsmiddelen ;-).
Dit is ontdekt door de University of Warwick (UK), hier kan je lezen hoe het precies werkt.
Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):
2 courgettes
8 gram fijn zeezout
2 eieren
vers gemalen peper
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels milde olijfolie
2 bosuitjes
Bereiding courgettekoekjes:
- Rasp met een grove rasp de courgettes.
- Voeg zout toe en roer goed door.
- Laat 20 minuten staan en knijp daarna het vocht eruit (zo veel als je kan!).
- Kluts de eieren met peper, Italiaanse kruiden en paprikapoeder.
- Verwarm een koekenpan en voeg olie toe.
- Gebruik een rond vormpje om de courgettekoekjes te bakken. Iedere keer dat je een nieuwe schep in het vormpje doet, roer je het beslag om.
- Draai de courgettekoekjes pas om zodra het ei helemaal gestold is. Pas op dat moment is het koekje stevig genoeg en breekt het niet.
- Snijd de bosuitjes fijn en strooi die over de courgettekoekjes.