Paleo appelmuffins
Wandelen en iets te eten meenemen Vorige week liep ik door de Amsterdamse Waterleidingduinen en kwam ik prachtige vossen tegen met jongen. Hieronder zie je één van de foto's die ik maakte. Als ik daar ga wandelen ben ik zo maar meer dan een halve dag lekker buiten. Ik moet dus wel wat te eten meenemen. Ik vind bananen erg lekker en makkelijk om mee te nemen, maar die dingen komen op de één of andere manier altijd onderin mijn rugzak terecht onder iets zwaars. Als ik ze weer naar boven vis zijn ze altijd bruin en beurs. De ochtend
Aspergesoep uit de powerblender
Wil jij indruk maken op je vrienden met een aspergesoep die zo lekker is dat ze denken dat hij bij de traiteur vandaan komt? Dat kan met dit recept en de MONTANA Mark 1 hoge snelheidsblender. En je houdt ook nog tijd over om gezellig te kletsen want dit is serieus het makkelijkste recept dat je ooit bent tegengekomen. Voor een powerblender maakt de MONTANA trouwens verrekte weinig lawaai. Ik had hiervoor een ander merk powerblender en die maakte zoveel herrie dat ik het hele "soepprogramma" met niemand een zinnig woord kon wisselen. Natuurlijk kook ik bijna altijd met verse
Kruidige wortelsalade
Met deze kruidige wortelsalade kun je alle kanten op. Het is best een grote hoeveelheid dus je kunt de salade maken als je voor bijvoorbeeld vier mensen een gezonde avondmaaltijd wilt koken. Een lekkere moot vis erbij en gewokte spinazie en je hebt een heerlijk gerecht dat super snel klaar is. Heb je geen groot gezelschap te eten? Geen probleem. Hij blijft vier dagen goed in de koelkast. Ik heb de kruidige wortelsalade de eerste keer als avondeten gegeten en een dag later als lunch met een flinke avocado erbij. Je kunt ook slawraps maken. Schep een bergje van de
Rozemarijnbrood
Wil je een echt gezond brood? Probeer dan mijn rozemarijnbrood van cassavemeel met psylliumvezels om je darmbacteriën extra blij te maken. De kruiden zorgen er bijna voor dat je denkt in Italië te zijn. Je kunt het brood eten voor de lunch, bij de soep, of serveren bij een gezellige borrel met vrienden als breekbrood. Laat je mij weten hoe jij het hebt gegeten? Ingrediënten Rozemarijnbrood: (droog) 3 takjes verse rozemarijn 200 g cassavemeel 30 g fijne psylliumvezels 3 tl baking soda 1/2 tl fijn zeezout 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden versgemalen zwarte peper naar smaak (nat) 3 eieren
Chinese gestoomde eiercustard
De Chinese gestoomde eiercustard is hemels zacht in je mond. En deze custard is een super makkelijk te maken recept. In China wordt deze Chinese gestoomde eiercustard gegeten als ontbijt, lunch, tussendoortje, of avondeten. Hij kan dus op iedere moment van de dag. Dit is een basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt water (deels) vervangen door een bouillon naar keuze, je kunt groenten toevoegen (denk aan aspergepuntjes of champignons) of kleine stukjes voorgegaarde kip of garnalen. Tot slot kun je de Chinese gestoomde eiercustard garneren met alle soorten verse kruiden die jij lekker vindt.
Salade met pastinaak en sinaasappel-chili dressing
Ben jij ook zo gek op salades? Iedere week eet ik zeker één keer een salade, maar meestal vaker. Na een dag hard werken is het heerlijk om een simpele salade in elkaar te draaien. Doorgaans maak ik een salade met de sla die ik op dat moment in huis en daarover bijna altijd dezelfde dressing. Mijn standaard dressing is deze heerlijke ranch dressing. Daar is niets mis mee, maar vandaag had ik zin in iets anders. Bovendien had ik flinke trek dus de salade moest goed vullen. Dat laatste is gelukt met de pastinaken. De combinatie met de sinaasappel
Geroosterde radijsjes
Ik heb een soort haat liefde verhouding met radijsjes. In de winkel vind ik ze er altijd erg lekker uit zien, maar eenmaal thuis weet ik niet zo goed wat ik ermee aan moet. Als ik ze zo rauw eet ben ik het na twee of drie radijsjes al weer zat. Soms schaaf ik flinterdunne plakjes voor in de salade, maar dan houdt het wel weer op met de creativiteit. Tot nu! Want ik ben er achter gekomen dat de radijsjes heel erg lekker worden als je ze in de oven roostert. Je kunt ze zelfs in de airfryer bereiden.
Guacamole 2.0
Bijna iedere dag ik eet ik een hele Hass avocado. Heerlijk! Ze zijn gezond omdat ze vezels bevatten, vitaminen en mineralen en boordevol zitten met gezonde en verzadigende vetten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Hass avocado's gewichtsverlies ondersteunen en helpen met gezond oud worden. Om de guacamole nog gezonder te maken voeg ik er MCT olie aan toe. MCT is mijn geheime wapen als het aankomt op energie en focus. Weet je nog niet wat MCT olie is, lees dan even dit blog. Wordt een avocado bruin, dan betekent het dat het vruchtvlees oxideert. Oxidatie is een reactie met zuurstof