icon_shop Ingrediënten (voor 2 personen):
2 rode uien
2 tenen knoflook
½ eetlepel kokosolie
2 stengels bleekselderij
2 flinke kabeljauw filets
500 gram gezeefde tomatensaus uit pak (niet uit blik)
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
2 gele courgettes
2 eetlepels pijnboompitten
6 takjes basilicum
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
icon_shop Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Smelt de kokosolie in een pan en fruit de ui en knoflook 3 tot 4 minuten.
  4. Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en daarna in fijne blokjes. Bak even mee met ui en knoflook.
  5. Snijd de kabeljauw in stukjes.
  6. Voeg kabeljauw, tomatensaus, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak toe.
  7. Laat de tomatensaus 5 minuten zachtjes pruttelen. Het is de bedoeling dat deze iets indikt omdat de courgette in de oven al het nodige vocht verliest.
  8. Snijd de courgette met een kaasschaaf in de lengte in plakken.
  9. Leg plakken courgette op de bodem van een ovenschaal. Schep er een lepel saus over en verdeel gelijkmatig over de courgette. Dek af met plakken courgette en ga zo door tot alle saus op is. Eindig met een laag courgette.
  10. Bak de lasagna een half uur in de oven.
  11. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren.
  12. Snijd de basilicum fijn en meng met de pijnboompitten, olie en balsamico azijn. Maak op smaak met een klein beetje versgemalen zeezout en zwarte peper.
  13. Serveer de basilicumdressing bij de lasagna.

italie

4.5/5 - (4 stemmen)
Print Friendly, PDF & Email
By Published On: april 30th, 2016Categories: Avondeten, Vis, WereldgerechtenReacties uitgeschakeld voor Paleo lasagnaTags: ,

Share This Story, Choose Your Platform!

4.5/5 - (4 stemmen)
Print Friendly, PDF & Email