Zalm in romige witlofsaus
Voor een gezonde (koolhydraatarme, voedende en vullende) maaltijd hoef je echt niet lang in de keuken te staan. Dit recept stond bij mij in 20 minuten op tafel en in die tijd heb ik ook nog zelf de bloemkoolrijst gemaakt. Al koop ik die liever kant en klaar, want mijn keuken ziet er nu uit alsof ik oorlog heb gevoerd met een bloemkool. Na het posten van dit artikel ga ik eerst maar even stofzuigen. ;-) Hou je niet van witlof? Geen probleem. Vervang de witlof dan door prei of Chinese kool.
Gerookte makreel in dillesaus
Vandaag had ik niet zo veel zin om lang in de keuken te staan. Daarom heb ik vanavond dit heerlijke en super snelle visgerecht gemaakt. Ik had er wat blokjes zoete aardappel bij uit de airfryer en een groene salade van rucola en veldsla (aangemaakt met olijfolie en balsamico). Hoe makkelijk en snel kan het leven in de keuken zijn :-) Ik ben benieuwd wat jij er van vindt. Ingrediënten (voor 2 personen): 2 filets gerookte makreel (± 100 g per stuk) 100 ml kokosmelk 2 el limoensap 2 tl gedroogde dille ½ tl knoflookpoeder mespunt chilipoeder vers gemalen
Garnalensalade met pestomayonaise
Een garnalensalade blijft zo'n klassieker die het altijd goed doet als voorgerecht als vrienden komen eten. Ik was vandaag een beetje aan het rotzooien in de keuken en aan het bedenken wat ik zou kunnen koken voor kerst (ja, nu al...) en heb toen deze garnalensalade bedacht met pestomayonaise. Ik denk dat deze het gaat halen op het kerstmenu. Ingrediënten (voor 4 personen): voor de pesto 30 g pijnboompitten 20 g basilicumblaadjes 1 teen knoflook 1 el edelgistvlokken vers gemalen peper naar smaak 3-4 el paleo mayonaise overige ingrediënten 100 g komkommer 200 g Hollandse garnalen 30 g kiemgroenten
Broccolisoep met walnoten
Vandaag heb ik deze soep voor het avondeten gemaakt. Verder heb ik er een schaaltje gebakken en gekruide kipblokjes bij gegeten. Wat was dat een heerlijke goed vullende maaltijd vol met groenten en smaak! Ik zit nog na te genieten op de bank. Je hebt een liter kippenbouillon nodig. Je kunt kiezen hoe je aan deze bouillon komt. Bouillonblokjes raad ik af vanwege hun hoge zoutgehalte en toevoegingen waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken. Er zijn tegenwoordig wel een paar soorten potjes kippenbouillon te koop waarin niet zo heel veel slechte toevoegingen zitten en die je dus prima
Zalm gegaard in kokossaus
Ben jij ook zo gek op kruidige gerechten? Voor mij is alles dat smaakt naar de Oosterse keuken een feestje. Ik heb geen idee of dit gerecht kwalificeert als Thais of iets anders, maar het is zeker kruidig en niet Hollands. ;-) Ik heb gewoon de ingrediënten bij elkaar gegooid die ik zelf lekker vind. Door de zalm heel kort aan te bakken aan iedere kant en hem daarna zachtjes en kort verder te laten garen in de kokossaus, wordt hij heerlijk mals en blijft hij sappig. Soms wil een zalm uitdrogen als je hem zo in een (te) hete
Oer-Hollandse pokébowl met haring
Ze zijn er weer; de Hollandse Nieuwe! Ik heb er gisteren een paar geproefd en ze zijn heerlijk! De eerste paar haringen eet ik graag zo weg, misschien alleen met een paar uitjes erbij. Maar het is ook lekker om haring eens te verwerken in een gerecht en toen bedacht ik mij dat ze waarschijnlijk erg lekker zullen smaken in een pokébowl. Ik ben erg benieuwd wat jij van deze Oer-Hollandse pokébowl vindt. Ingrediënten (voor 2 personen): 2 eieren 400 g bloemkoolrijst 1 el olijfolie zout en peper 3 haringen 2 (gekookte) bietjes 2 augurken 1/4 ui stukje komkommer
Luxe zalm bombe
Pasen associeer ik met luxe; mooie visschotels met veel soorten vis en zeevruchten. Maar ook heerlijke noten, zoals macademia's, pecannoten, en paranoten. En natuurlijk eieren in alle soorten en maten: gekookt, gepocheerd of een romig roerei. Eigenlijk alleen maar gezonde voedingsmiddelen die allemaal tot de Paleo-Lifestyle behoren. Misschien een klein beetje extra pure chocolade als toetje dan. Helaas zag ik dit weekend in de supermarkt voornamelijk heel veel suikertroep liggen: paaskoekjes en snoepjes, paaskransen, paascake, paasschuim, eitjes van chocolade en andere chocoladefiguren die waarschijnlijk alleen maar aan de cacao geroken hebben en voornamelijk uit suiker bestaan. Jammer. Maar voor iedereen
Fish and chips
Bijna iedereen kent wel fish and chips; het typische Britse fastfood/streetfood van gefrituurde vis en aardappels en geserveerd in een krant. De krant mag tegenwoordig niet meer, maar als je een vel bakpapier onder de kraan houdt en verfrommelt (even het overtollige water eruit knijpen), heb je daar een mooie vervanger voor. Wist je dat fish and chips ook vaak geserveerd wordt met een puree van doperwten? Nu behoren peulvruchten niet tot de Paleo-Lifestyle omdat deze onder andere problemen in de darmen kunnen veroorzaken, dus heb ik er een broccolipuree bij gemaakt. Ingrediënten (voor 2 personen): 2 zoete aardappels