Spinaziesoep

Een verassend lekker en snel klaar te maken soepje.
Je kan deze soep met zijn 2-en als maaltijdsoep eten of voor 4 personen als voorafje serveren.
Als je kookt voor vrienden en indruk wilt maken, probeer dan eens het volgende:
gril een coquille en leg deze in het midden van een soepbord met een plukje peterselie erop, serveer de borden en schenk aan tafel (uit een mooie kan) de soep op de borden (schenk netjes om de coquille heen).
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
300 gram biologisch rundergehakt
500 gram spinazie
1 theelepel ketoembar (koriander)
zeezout
versgemalen peper
1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
2. Verwarm de olijfolie in een pan (straks gaat er een enorme hoeveelheid spinazie bij, dus neem een ruime pan).
3. Fruit de sjalotten en de knoflook kort aan.
4. Voeg het gehakt toe en rul dit tot het gaar is.
5. Was de spinazie en voeg dit toe.
6. Roer tot alle spinazie is geslonken.
7. Voeg 400 tot 500 ml water toe (of meer afhankelijk van hoe dun je de soep wenst te hebben).
8. Pureer met een staafmixer het geheel tot een mooie gladde soep.
9. Maak op smaak met ketoembar, zout en flink wat versgemalen peper.
10. Garneer de soep met bijvoorbeeld wat fijngesneden blaadjes botersla (zie foto) of fijngesneden bosuitjes of bieslook.