Gekruide pastinaak uit de oven

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel eens gehoord van de term “vergeten groenten”. Vergeten groenten zijn groenten die vroeger veel werden gegeten maar nu bijna letterlijk vergeten zijn.
Doordat steeds meer mensen niet zo goed weten wat ze met deze groenten moeten maken, laten ze deze groenten links liggen en zo verdwijnen ze langzaam uit de supermarkten.
En heel eerlijk: voor 2013 had ik ook nog niet eerder een pastinaak gegeten, maar ik vind ze erg lekker!
Ze smaken licht zoetig en een klein beetje anijsachtig.
De Albert Heijn begint een aantal vergeten groenten weer te introduceren, maar je kan ze natuurlijk ook bij de biologische winkel halen.
Ingrediënten (voor 2 personen):
3 pastinaken
1 eetlepel kokosolie
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
3 bosuitjes
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd ze in stukken.
3. Smelt de kokosolie.
4. Doe de pastinaak in een kom en voeg kokosolie, paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe. Meng goed.
5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel er de pastinaak over.
6. Bak de pastinaak 20 minuten.
7. Snijd de bosuitjes in ringen en strooi ze over de pastinaak.
Lekker met sla, gewokte spinazie of broccoli en een moot gestoomde vis.