Gerookte makreel in dillesaus
Vandaag had ik niet zo veel zin om lang in de keuken te staan. Daarom heb ik vanavond dit heerlijke en super snelle visgerecht gemaakt. Ik had er wat blokjes zoete aardappel bij uit de airfryer en een groene salade van rucola en veldsla (aangemaakt met olijfolie en balsamico). Hoe makkelijk en snel kan het leven in de keuken zijn 🙂
Ik ben benieuwd wat jij er van vindt.
Ingrediënten (voor 2 personen):
2 filets gerookte makreel (± 100 g per stuk)
100 ml kokosmelk
2 el limoensap
2 tl gedroogde dille
½ tl knoflookpoeder
mespunt chilipoeder
vers gemalen zeezout naar smaak
Bereiding makreel in dillesaus:
- Snijd de filets in stukken en verdeel over de bodem van een koekenpan.
- Meng kokosmelk, limoensap, dille, knoflookpoeder, chilipoeder en zout naar smaak.
- Giet de saus over de vis.
- Zet de pan op de kleinste pit en zet deze zo zacht mogelijk aan.
- Laat de vis zo langzaam mogelijk opwarmen. Het mag niet koken.
- Eetsmakelijk!
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.