Kruidige kipburgertjes voor de lunch

Voor veel mensen is een gezonde lunch lastig. Het bekende trommeltje met boterhammen is makkelijk mee te nemen voor onderweg, dus een vervanging hiervoor is lastig. Deze kipburgertjes zijn ideaal als lunch voor als je vaak onderweg bent of geen gebruik kan maken van een keuken om een lunch te bereiden.
Als je geen vieze vingers wilt tijdens het eten, verpak de burgertjes dan in een blaadje sla. Maak je lunch compleet met wat rauwkost zoals plakjes komkommer en (cherry)tomaatjes en een stuk fruit. De burgertjes zijn zowel warm en koud erg lekker.
Dit recept is voor een redelijk grote hoeveelheid kipburgetjes. De rest kan je goed invriezen zodat je voor meerdere dagen een lunch hebt. Bij gezond eten hoort ook een stukje planning, dus ik maak graag grotere hoeveelheden zodat ik altijd een gezonde maaltijd achter de hand heb voor als ik eens wat minder tijd heb.
1 kilo kip
2 peren
1 theelepel fijn zeezout
1 theelepel kardemom
1 theelepel kaneel
20 gram verse gember
2 eetlepels olijfolie
80 gram rozijnen
1. Was de peren, snijd de klokhuizen eruit (niet schillen) en maal ze fijn in de keukenmachine.
2. Snijd de kip in grove stukken en doe deze samen met zeezout, kardemom, kaneel, gember en olijfolie eveneens in de keukenmachine.
3. Zet de keukenmachine aan totdat de kip fijn gemaald is.
4. Voeg de rozijnen toe en roer deze er met een lepel door.
5. Verwarm een grillpan (met een goede anti-aanbaklaag). Schep nu met behulp van twee eetlepels de burgertjes in de pan. Je kan gebruikmaken van een kookring; leg deze in de pan en vul met het kipmengsel. Even goed aandrukken, de ring verwijderen en je hebt een perfecte burger. Maar pas op; de ring kan erg heet worden. Bak de burgertjes afhankelijk van de grote en dikte in ongeveer 3 minuten per kant gaar.