Kruidige wortelsalade
Met deze kruidige wortelsalade kun je alle kanten op. Het is best een grote hoeveelheid dus je kunt de salade maken als je voor bijvoorbeeld vier mensen een gezonde avondmaaltijd wilt koken. Een lekkere moot vis erbij en gewokte spinazie en je hebt een heerlijk gerecht dat super snel klaar is. Heb je geen groot gezelschap te eten? Geen probleem. Hij blijft vier dagen goed in de koelkast. Ik heb de kruidige wortelsalade de eerste keer als avondeten gegeten en een dag later als lunch met een flinke avocado erbij. Je kunt ook slawraps maken. Schep een bergje van de salade in een slablad, leg er een beetje gerookte zalm, gare kip of plakjes ei op. Rol de blaadjes op en neem ze mee voor onderweg.
Ingrediënten:
800 g wortels
150 g kokosyoghurt
80 g tahin
40 g gember
½ rode peper (zonder zaadjes)
2 el limoensap
½ tl knoflookpoeder
½ tl fijn zeezout
1 el sesamzaadjes
Bereiding kruidige wortelsalade:
- Rasp de wortels. Het snelste gaat dit in een keukenmachine.
- Mix in de kleine kom van een keukenmachine of staafmixer kokosyoghurt, tahin, gember, rode peper, limoensap, knoflookpoeder en zout.
- Meng de saus goed door de geraspte wortels.
- Bestrooi met de sesamzaadjes.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- geschikt voor mensen die willen afvallen;
- vegetarisch;
- ook voor veganisten bestemd;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.