Pasta puttanesca
Pasta puttanesca is een echte Italiaanse klassieker. Ik ben gek op Italiaans eten. Ik denk dat het mijn meest favoriete keuken is. Ik ben heel vaak in Italië geweest en schaam mij dan ook dat ik je moet vertellen dat ik slechts een paar woorden Italiaans spreek.
Pasta puttanesca klinkt mooi, maar dat vind ik al snel met Italiaanse woorden.
Echt sjiek is Pasta puttanesca niet want letterlijk vertaald is het gewoon hoerenpasta. Maar dat mag de pret niet drukken, want dit gerecht smaakt heerlijk en het staat snel op tafel.
Iedere streek heeft zijn eigen variant die net iets anders is. Ik vind de variant die ik hieronder voor je heb uitgeschreven het allerlekkerste. Uiteraard gebruik ik geen spaghetti maar haal ik een courgette door de spiraalsnijder.
Ik vind de spiraalsnijder onmisbaar en zou niet meer zonder kunnen. Mocht je er nog geen één hebben dan kan je hem hier bestellen.
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 blikje ansjovis op olijfolie
150 ml gezeefde tomatenpuree uit pak
2 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel fijn zeezout
1 blikje tonijn op water
2 eetlepels kappertjes
16 tot 18 zwarte olijven (zonder pit)
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 kleine courgettes
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Hak de knoflook fijn.
- Hak de rode peper fijn. Ik laat de zaadjes zitten want ik hou van pittig.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Doe de tomaten, knoflook, rode peper, ansjovis, tomatenpuree, oregano en zout in een ruime pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Draai de courgettes door de spiraalsnijder tot spaghetti slierten.
- Laat de tonijn uitlekken.
- Voeg tonijn, kappertjes, olijven, olijfolie en courgette toe aan de saus en verwarm 2 minuten mee.