Red velvet puree met gerookte kip
Soms heb je een recept nodig voor een snelle avondmaaltijd, omdat je weinig tijd of zin hebt om te koken. Deze red velvet puree met gerookte kip is ideaal en ziet er door de intens roze kleur ook nog eens heel feestelijk uit.
De puree is ontstaan op een dag dat ik eigenlijk nodig boodschappen moest doen. Aan het einde van de week blijven meestal de lang houdbare groenten over, zoals nu dus een knolselderij en een pak voorgekookte rode bieten. Omdat ik een puree van alleen knolselderij niet zo heel lekker vind, besloot ik er ook twee bieten doorheen te doen en ik vind het een doorslaand succes.
Je maakt de gerookte kip warm, serveert er een salade bij en je bent klaar. Een makkelijker gerecht bestaat er bijna niet.
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 knolselderij
2 gekookte rode bieten
1 tl fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
2 eetlepels extra vierge olijfolie
2 kleine gerookte kipfilets
salade naar keuze met dressing (bijvoorbeeld deze ranchdressing)
peterselie (of andere verse kruiden)
Bereiding Red velvet puree met gerookte kip:
- Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
- Kook de knolselderij in 15 minuten gaar.
- Snijd de bietjes in stukken.
- Doe de knolselderij samen met de bietjes, zout, peper naar smaak en olijfolie in een keukenmachine en mix tot een gladde puree.
- Snijd de kip in plakken. Je kunt hem koud eten of kort opwarmen.
- Maak de sla aan met een dressing.
- Verdeel alles over twee borden en bestrooi de puree met gesnipperde peterselie.
Dit recept: