Tomatenchutney
Deze tomatenchutney smaakt verassend lekker. Gebruik hem warm of koud, over groenten, vlees of vis. Je kan ieder gerecht er net even iets lekkerder mee maken.
1 kilo tomaten
2 grote (zoete) uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 limoen
1 theelepel kaneel
2 eetlepels honing
peper en zout
- Ontvel de tomaten:
– Zet een pan met water op en breng het water aan de kook.
– Snijd het vel van de tomaten kruislings in en dompel ze 10 seconden onder water. Doe niet te veel tomaten tegelijk in de pan, want dan koelt het water te snel af.
– Haal de tomaten met een schuimspaan uit het water.
– Wil je de tomaten makkelijk kunnen vasthouden, steek er dan een vork in. Pel nu de velletjes van de tomaten. - Snijd de tomaten in kleine stukjes.
- Snipper de ui en knoflook heel fijn. Het liefst gebruik ik hiervoor de keukenmachine.
- Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook zachtjes aan (1 tot 2 minuten).
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed.
- Boen de limoen goed schoon, rasp de schil en voeg dit toe.
- Knijp van 1 helft van de limoen het sap uit en voeg eveneens toe.
- Voeg kaneel en honing toe en maak op smaak met peper en zout.
- Laat het geheel nu op laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot het helemaal ingedikt is.