Rabarber pink pepper mocktail
Deze rabarber mocktail moet je geproefd hebben!
Ik ben niet heilig hoor. Ik drink af en toe een glaasje alcohol. Witte of rode wijn. Het is geen excuus, maar ik woon in het Gooi. Je wordt hier al snel raar aangekeken als je niet “gezellig” mee doet. Heel eerlijk gezegd vind ik het ook wel lekker af en toe. Maar bottom line is dat het niet je gezondheid ten goede komt. Zeker als je goed wilt slapen, fit wilt zijn of wilt afvallen kun je het gewoon beter laten staan. En dat doe ik dan ook het grootste gedeelte van de tijd. Maar ja, je wilt ook wel wat lekkers en feestelijks drinken toch? Precies. Daarom heb ik deze rabarber mocktail bedacht. De roze peper bessen geven de mocktail een heerlijke kick.
Wil jij fit de zomer door zonder alchohol en je de volgende dag fris en fruitig voelen? Doe dan met mij mee en maak deze rabarber mocktail met pink peppers! Je hebt wel een hoge snelheidsblender of powerblender nodig voor het beste resultaat.
Rabarber is een echt seizoensproduct. Het is nu nog volop verkrijgbaar, maar straks niet meer. Wees er dus snel bij, kook zoveel mogelijk rabarber en doe het in de vriezer.
Ingrediënten:
500 g rabarber
1 groot glas water
een mespuntje pure stevia
1 tl roze peperbessen
2 ijsblokjes
Bereiding Rabarber pink pepper mocktail:
- Was de rabarber en snijd in stukken.
- Doe in een ruime pan met een derde kopje water.
- Verwarm en blijf roeren tot alle stukken zijn verdwenen en het een zachte massa is geworden.
- Vul ijsblokjes vormpjes (of andere vormpjes) met de rabarber puree. Vries in.
- Zodra je een cocktail wilt gaan maken haal je een paar blokjes bevroren rabarberpuree uit de vriezer. Doe deze in een powerblender. Alleen een powerblender of high speed blender zoals de MONTANA Mark 1 die je kunt kopen in mijn webshop kan ijsklontjes crushen en de peperbessen volledig fijn malen.
- Voeg een groot glas water toe, stevia en de roze peperbessen en blend. Op de MONTANA gebruik ik de functie “smoothie”.
- Pak twee wijnglazen of cocktailglazen en doe er per glas twee ijsklontjes in. Verdeel de drank over de glazen.
- Je kunt wat meer blokjes rabarber meeblenden om de smaak wat sterker te maken. Even uitproberen wat jij lekker vindt.
Dit recept is:
- geheel “Paleo proof”;
- geschikt voor mensen die willen afvallen;
- te gebruiken voor mensen met diabetes;
- vegetarisch;
- ook voor veganisten bestemd;
- vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.