Tong is een heerlijke witvis die zich leent voor veel soorten bereidingen. In dit recept gaar ik hem lekker in de oven.

Ingrediënten (voor 2 personen):
4 tongfilets (heb je grote filets dan zou je er 2 kunnen gebruiken)
2 eetlepels olijfolie
1 ui
2 teentjes knoflook
2 vleestomaten
2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
1 eetlepel citroensap
1 flinke theelepel oregano
1 theelepel zout
vers gemalen peper
gemengde sla naar keuze
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes (uitpersen mag ook).
3. Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak 4 minuten mee.
5. Voeg de tomatenpuree, citroensap, oregano, peper en zout toe en roer nog 2 minuten door.
6. Rol de filets op en steek ze vast met een houten prikker.
7. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de filets er in.
8. Schep de tomatensaus over de filets en bak 30 minuten in de oven.
9. Maak een flinke hoeveelheid gemengde salade (eventueel aangevuld met komkommer en fijngesneden radijsjes of geraspte worteltjes) en verdeel dit over de borden. Ik voeg geen dressing toe omdat de saus van de vis voldoende is.
10. Schep de filets uit de ovenschaal, leg ze op de salade en verwijder de prikker. Schep de tomatensaus erover.
Print Friendly, PDF & Email

Share This Story, Choose Your Platform!

Print Friendly, PDF & Email