Kipcurry met courgettenoodles
Sommige producten zijn niet of moeilijk te vervangen voor “paleo-proof” producten. Gelukkig is er voor noodles of bami een gezonde vervanging, namelijk courgette noodles. Er is een heel handig keukenhulpje waarmee je de perfecte noodles maakt uit groenten; namelijk de spirelli van Gefu. In mijn keuken is deze inmiddels onmisbaar geworden en ik kan hem iedereen aanraden. Spaghetti slierten zijn er ook perfect mee te maken. De Spirelli heeft namelijk twee kanten. Ik gebruik de kant waar de messen wat breder uiteenstaan voor de noodles en de andere kant voor spaghetti.
Ik heb dit gerecht al op meerdere vrienden “getest” en niemand miste de klassieke koolhydraatrijke noodles. In tegendeel, iedereen wilde direct het recept hebben (en waren teleurgesteld te moeten wachten op publicatie op mijn website 😉 ).
2 grote uien
2 tenen knoflook
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels olijfolie
500 gram kip
1 bakje champignons
1 kop kokosmelk (250 ml)
1 kop (500 gram) gezeefde tomatenpuree*
1 eetlepel Kerrie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kurkuma
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1 theelepel fijn zeezout
4 grote courgettes
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
2. Doe olie, ui en knoflook in een pan en verwarm 4 minuten op laag vuur (de ui mag niet verkleuren).
3. Snij de kip in dunne reepjes en voeg bij de uien. Zet het gas wat hoger en bak de kip 4 minuten aan.
4. Snijd de champignons en voeg bij de kip. Roer tot de champignons wat geslonken zijn.
5. Voeg kokosmelk en tomatenpuree toe.
6. Doe alle kruiden met zout en peper in een kopje, roer dit door en voeg toe aan de kip.
7. Laat de curry 5 minuten zachtjes pruttelen.
8. Was de courgettes en maak er met de Spirelli noodles van.
9. Breng een grote pan met voldoende water aan de kook. Voeg de courgettenoodles toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuten koken.
10. Doe de noodles in een vergiet over en verdeel ze over de borden. Schep op ieder bord een paar grote lepels curry.
*Gebruik geen geconcentreerde tomatenpuree maar koop tomatenpuree uit een pak of glazen pot. De zuurgraad van geconcentreerde tomatenpuree is dusdanig dat het een bepaald stofje (BPA) van de binnenwand van het blik losweekt en op die manier in de puree komt. Dit stofje is schadelijk voor de gezondheid.