Wortelfrietjes met paleo mayonaise
Hier kan ik echt van blijven eten; zo lekker! Zelfgemaakt mayonaise erbij op basis van olijfolie, vers gemalen zeezout erover en klaar.
Echte frietjes vind ik eigenlijk niet eens meer zo lekker. Bijna iedereen frituurt in zonnebloemolie en dat is zo slecht voor je. Zonnebloemolie bevat een hoog gehalte aan omega-6 dat ontstekingsbevorderend werkt. Lees in het Paleo-ABC het artikel over vet maar eens door.
1 kilo winterpeen
2 eetlepels kokosolie
1/2 theelepel fijn zeezout
paleo mayonaise
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Boen de wortels goed schoon onder de kraan. Als ze erg vies zijn schrap ik ze met een scherp mes nog even iets na.
- Snijd lange wortels eerst door de helft en daarna in de lengte doormidden. Snijd er nu reepjes van.
- Smelt de kokosolie.
- Doe de wortels in een mengkom, voeg kokosolie en zout toe en roer door.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verspreid de wortels erover.
- Bak de wortels in 45 tot 55 minuten gaar. Roer af en toe om.
- Serveer iedere portie met een flinke eetlepel mayonaise.
- Als de frietjes nog niet zout genoeg zijn kan je er wat vers gemalen zeezout over strooien.