Zeewierpasta
Ik heb een soort van digitaal archief waar onafgemaakte recepten in staan. Maar ook ideeën voor recepten, mislukte recepten en ga zo maar door.
Laatst bladerde ik door de Allerhande en zag daar tot mijn grote vreugde dat de zeewierpasta van I Sea Pasta in de winkels van Albert Heijn ligt!
Eind vorig jaar heb ik een zak zeewierpasta online gekocht. De verzendkosten waren net zo hoog als de prijs voor de pasta zelf, zodat ik op ongeveer 10 euro uitkwam voor 100 gram zeewierpasta. Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar ik vind dat veel geld. Maar mijn nieuwsgierigheid overwon en ik bestelde de pasta toch. Ik heb er dit recept van gemaakt en vervolgens bewaard in dat digitale archief waar ik je net over vertelde. Ik dacht namelijk dat te veel mensen de prijs van de pasta te hoog zouden vinden.
Wel jammer, want de pasta was erg lekker! Er is niets mis met courgettepasta (dit recept zou je daar namelijk ook prima mee kunnen maken), maar zeewierpasta is echt een super uitvinding. Ik was vroeger verzot op pasta. Ik kookte het precies beetgaar zodat het nog die lekkere bite had. Als je de zeewierpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking kookt, krijg je die zelfde beetgare sensatie.
Aan de smaak van de pasta moest ik heel even wennen. Het heeft geen overheersende zeewiergeur of smaak maar het heeft wel een eigen “karakter”. Het smaakt hartig, maar ik kan zo even niet bedenken waarmee ik het zou kunnen vergelijken. Gewoon zelf uitproberen want het is echt de moeite waard.
Kijk wel uit met extra zout toevoegen, want de pasta zelf is wat ziltig van smaak.Nu de zeewierpasta gewoon in de winkel te koop is, kan ik het recept eindelijk met je delen. Het is wel een recept dat de tijd vraagt. Dus maak het bijvoorbeeld in het weekend als je geen haast hebt. Door de zeewierpasta heb ik zelfgemaakte pistachepesto geroerd en daarbovenop liggen stukjes gegrilde kalkoen. Daaronder ligt een puree van bloemkool die lekker fris smaakt door de sinaasappel die er door zit.
Ik ben benieuwd of de pasta ook bij jouw Albert Heijn te koop is en wat je er van vindt.
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 zak zeewierpasta
200 gram kalkoenfilet (of kip)
voor de puree:
1 bloemkool
1 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
voor de pesto:
50 gram pistachenoten (zonder schil)
25 gram basilicum
2 teentjes knoflook
½ theelepel fijn zeezout
4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Bereiding zeewierpasta:
- Pel de pistachenoten en weeg 50 gram af.
- Voeg pistachenoten, basilicum, knoflook, zout en olie in een keukenmachine en mix tot een pesto. Je kan ook een vijzel gebruiken.
- Kook de bloemkool in 8 minuten gaar en laat deze uitlekken.
- Kook de pasta in 12 minuten gaar en spoel af onder de hete kraan. Laat de pasta uitlekken.
- Boen de sinaasappel goed schoon, rasp de schil en voeg bij de bloemkool.
- Pers de sinaasappel uit, verwijder eventuele pitjes en voeg het sap bij de bloemkool.
- Voeg olie, zout en peper naar smaak toe en mix de bloemkool tot een egale puree. Hou de puree warm.
- Snijd de kalkoen in dunne plakken en bak ze gaar in een grillpan.
- Mix de pesto door de zeewier.
- Leg op ieder bord een laagje puree, verdeel er de pasta over en leg de kalkoen erop.
- Maak het af met een stukje sinaasappel.