Alcoholvrije cocktail met kombucha
Ik vind cocktails er altijd zo mooi uitzien! Ze zijn feestelijk, chique en kleurrijk. Maar helaas zit er altijd zo veel zoetigheid in zoals siroop en likeuren met veel suiker. Deze kombucha cocktail is wel feestelijk maar niet vol met die zoete rotzooi. Hij bestaat uit gezonde en pure ingrediënten.
In deze cocktail gaat een rauw eiwit. Het wordt zwangere vrouwen, jonge kinderen, zieke mensen en ouderen afgeraden om rauw eiwit te consumeren. Maar wist je dat veel winkels ook gepasteuriseerd eiwit verkopen? Dit is wel veilig te consumeren.
Hier kun je het gemakkelijk online kopen.
Ingrediënten (voor 1 cocktail):
100 ml kombucha
sap van 1 limoen
2 el cranberrysap
1 eiwit
3 ijsklontjes
1 reep chocolade (minimaal 80%)
1 takje rozemarijn
Bereiding alcoholvrije cocktail met kombucha:
- Doe in de beker van een cocktailshaker de kombucha, het limoensap, het cranberrysap, het eiwit en de ijsklontjes.
- Doe de deksel op de shaker en schud goed ongeveer 1 minuut lang.
- Schenk de cocktailshaker leeg in een groot cocktailglas (de ijsblokjes blijven achter in de beker).
- Schraap met een groot mes over de reep chocolade tot je genoeg chocoladekrullen hebt.
- Garneer de cocktail met chocolade en rozemarijn.