Chinese “egg drop” soep
Chinese egg drop soep is een hele makkelijke maar verrassend lekkere soep. Hier maak je indruk mee als je visite krijgt die blijft eten voor lunch of diner.
Het is een soep op basis van kippenbouillon met daarin druppels geklutst ei. Verder kan je eindeloos variëren door extra ingrediënten toe te voegen. Gebruik ook eens sjalotjes, knoflook, fijngesneden blaadjes spinazie, kleine groene aspergetips, sliertjes courgette als vervanging voor noodles of sesamzaadjes.De kippenpoot gebruik ik in dit recept niet, maar dat kan je natuurlijk gewoon doen als je een extra gevulde soep wilt. Ik bewaar hem voor de lunch van morgen.
1 kippenpoot
10 gram verse gember
1 rode peper
100 gram gemengde paddestoelen (bijvoorbeeld shiitakes, oesterzwammen of kastanjechampignons)
1 theelepel kokosolie
3 eieren
1 theelepel fijn zeezout
1 eetlepel sesamolie
2 bosuitjes
- Breng de kippenpoot met 600 ml water aan de kook. Dek de pan af en laat 30 minuten zachtjes koken.
- Rasp de gember.
- Snijd een halve tot hele rode peper fijn. Ik hou van pittig dus gebruik een hele peper met zaadjes.
- Snijd de paddestoelen in plakjes.
- Smelt de kokosolie in een pan.
- Bak de gember, peper en paddestoelen maximaal 3 minuten.
- Breek de eieren boven een kom en klop ze samen met zout en sesamolie los met een garde.
- Haal de kippenpoot uit de bouillon.
- Zet het gas hoog zodat de bouillon goed kookt.
- Giet het ei in de bouillon terwijl je met de garde het ei zachtjes door de bouillon roert.
- Zet het gas uit en roer het ei maximaal één minuut door de bouillon. Als je het langer doet, wordt het ei te gaar. Op deze manier blijft het ei lekker zacht.
- Roer de gebakken paddestoelen door de soep.
- Snijd de bosuitjes en strooi over de soep.
- Serveer direct.