Clafoutis

Clafoutis is een Frans nagerecht en wordt gemaakt met kersen. Ik geef er de voorkeur aan om kersen uit de diepvries te gebruiken. Verse kersen gebruiken kan natuurlijk ook, maar die zijn niet het hele jaar door te verkrijgen.
Ingrediënten (voor 8 tot 10 stukken):
4 eieren
2 groene bananen (die bevatten minder suiker)
20 gram kokosmeel
merg van een half vanillestokje
(of een halve theelepel natuurlijk vanille aroma)
1 pak diepvries kersen (250 gram)
Bereiding clafoutis:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Breek de banaan in stukjes en doe in een mengkom.
- Voeg de eieren, kokosmeel en vanille toe en mix met een staafmixer tot een egaal geheel.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
- Verdeel de kersen over de bodem van de springvorm.
- Giet het beslag erover.
- Bak de clafoutis 30 minuten.
- Laat de clafoutis even afkoelen en snijd hem dan in stukken.