Vlaamse friet
Deze frietjes zijn uiteraard niet van aardappels gemaakt en komen ook niet uit de frituur.
Ze zijn heerlijk gebakken in de oven. Ze zijn niet zo knapperig als echte friet, maar met zelf gemaakte mayonaise vind ik ze erg lekker.
1 koolraap
2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
vers gemalen zeezout
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de koolraap.
- Snijd de koolraap door de helft en daarna in dikke plakken.
- Snijd nu friet van de plakken.
- Doe de friet in een grote plastic zak en voeg de olie toe. Draai de zak dicht met voldoende lucht erin en schud alles door elkaar zodat de olie goed wordt verdeeld.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de friet erover. Bestrooi met zeezout uit de molen naar smaak.
- Bak de friet in ongeveer 40 tot 45 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de friet). Schep de friet tijdens het bakken een paar keer om.