Garnalensalade met pestomayonaise
Een garnalensalade blijft zo’n klassieker die het altijd goed doet als voorgerecht als vrienden komen eten. Ik was vandaag een beetje aan het rotzooien in de keuken en aan het bedenken wat ik zou kunnen koken voor kerst (ja, nu al…) en heb toen deze garnalensalade bedacht met pestomayonaise. Ik denk dat deze het gaat halen op het kerstmenu.
Ingrediënten (voor 4 personen):
voor de pesto
30 g pijnboompitten
20 g basilicumblaadjes
1 teen knoflook
1 el edelgistvlokken
vers gemalen peper naar smaak
3-4 el paleo mayonaise
overige ingrediënten
100 g komkommer
200 g Hollandse garnalen
30 g kiemgroenten
50 g veldsla
Bereiding garnalensalade:
- Rooster de pijnboompitten al roerend in een koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze goed afkoelen.
- Mix in de kleine kom van een keukenmachine de pijnboompitten, basilicum, knoflook, edelgistvlokken en peper naar smaak. Je kunt ook een vijzel gebruiken. Zorg dat alles goed fijn gemalen is en roer er daarna de mayonaise door.
- Snijd de komkommer in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in kleine blokjes.
- Meng de garnalen met de pestomayonaise, de komkommerblokjes en de kiemgroenten. Zorg dat je de kiemgroenten eerst goed uit elkaar trekt met een vork.
- Zoek vier schaaltjes uit en leg er een bodempje veldsla in.
- Verdeel de garnalensalade in vier porties.
- Gebruik een ijsschep of andere half ronde vorm en vul met een portie garnalensalade. Druk de salade goed aan en stort vervolgens op het schaaltje met de veldsla.
- Garneer met wat kiemgroenten en een blaadje basilicum.