Paleo-Lifestyle
  • Winkelmand is leeg
Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer
  • Home
  • Over mij
    • Contact
    • Nieuws
    • Nieuwsbrief
    • Diensten
    • Supplementenwijzer
  • Paleo
    • Wat is Paleo (een korte uitleg)
    • Wat is niet Paleo?
    • Wat is wel Paleo?
    • Beginnen met Paleo
    • Wat anderen schrijven
    • Videorecepten
    • BMI berekenen
    • Supplementenwijzer
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Wereldgerechten
    • Soep
    • Vegan
    • Vegetarisch
    • Saus
    • Dranken
    • Snack en tussendoortje
    • Dessert
    • Brood en crackers
    • Borrelhapjes
    • Kruiden
    • Vis
    • Kip
  • ABC
  • Blog
  • Shop
    • Bezoek de webshop
    • Bekijk winkelmand
    • Afrekenen
  • Home
  • Over mij
    • Contact
    • Nieuws
    • Nieuwsbrief
    • Diensten
    • Supplementenwijzer
  • Paleo
    • Wat is Paleo (een korte uitleg)
    • Wat is niet Paleo?
    • Wat is wel Paleo?
    • Beginnen met Paleo
    • Wat anderen schrijven
    • Videorecepten
    • BMI berekenen
    • Supplementenwijzer
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Wereldgerechten
    • Soep
    • Vegan
    • Vegetarisch
    • Saus
    • Dranken
    • Snack en tussendoortje
    • Dessert
    • Brood en crackers
    • Borrelhapjes
    • Kruiden
    • Vis
    • Kip
  • ABC
  • Blog
  • Shop
    • Bezoek de webshop
    • Bekijk winkelmand
    • Afrekenen
Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer
  • Home
  • Saus
  • Paleo mayonaise

Paleo mayonaise

Gepubliceerd 27/09/2020
Categorie(n):
  • Saus
  • Vegetarisch
Paleo mayonaise

Mayonaise in de winkel is bijna altijd gemaakt van zonnebloemolie of raapzaadolie en behoort daarom niet tot de Paleo-Lifestyle. Zelfs als er al op de verpakking staat dat het op basis van olijfolie is, zit er daar vaak maar een heel klein percentage van in. De mayonaise die je in de winkel koopt is hoog in omega-6 vetzuren die ontstekingsbevorderend werken. Als je meer wilt weten over vetten en de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren, kun je dat in de Paleo ABC lezen.

Voor dit recept kies ik een olijfolie met een mildere en fruitige smaak. Als je een olie gebruikt met een zware olijfsmaak, wordt je mayonaise niet zo heel lekker en smaakt hij erg sterk. Let goed op bij het kopen van de olie, want veel soorten olijfolie waar “mild” op het etiket staat, is van inferieure kwaliteit. Milde olijfolie is gemaakt van geraffineerde olie. Om geraffineerde olie te krijgen moet de olie in ieder geval verhit worden, maar soms krijgt de olie ook andere niet-natuurlijke behandelingen.

De allerbeste olijfolie die je kunt kiezen, is olie die uit eerste koude persing is verkregen en heeft de naam “extra vierge” olijfolie. Zolang dat op het etiket staat zit je goed, maar nu komt de smaak. Aangezien alle olijfolie met “mild” op het etiket een geraffineerde olie is en je die dus vooral in de winkel moet laten staan, zul je dus zelf moeten gaan proeven. Dit is gewoon een kwestie van diverse soorten flessen kopen en uitproberen.

Maar ik zal je een beetje op weg helpen, want dit is mijn favoriete olie: Pietro Coriceli. Deze olie is naast extra vierge ook nog eens ongefilterd, zodat er nog meer anti-oxidanten behouden zijn gebleven. Waarschijnlijk zul je al gezien hebben dat deze olie duurder is dan de goedkopere variant die geraffineerd is.

Toch kun je beter voor je gezondheid kiezen en wat meer geld uitgeven voor een kwalitatief goede olie. Doe je dit niet, laat dan ook de mayonaise staan, omdat het anders meer slecht dan goed doet voor je gezondheid.
Als je de mayonaise toch nog te sterk van smaak vindt, kun je hem mengen met de compleet smaakloze MCT olie, walnootolie of avocado olie.

icon_shop Ingrediënten (alles op kamertemperatuur):

2 verse eieren
500 ml extra vierge olijfolie (met een milde smaak)
2 eetlepels appelazijn of citroensap
1 theelepel fijn zeezout

icon_shop Bereiding paleo mayonaise:

  1. Doe de eieren, appelazijn en zout in een keukenmachine en mix 10 seconden.
  2. Laat de keukenmachine aan staan en giet in een heel dun straaltje de olie erbij. Neem ruim de tijd voor het toevoegen van de olie, want als je te veel olie ineens toevoegt heb je de kans dat de mayonaise gaat schiften. Schiften kan ook gebeuren als niet alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Afhankelijk van de maat van de eieren kan het zijn dat je iets meer of minder olie nodig hebt. Stop met toevoegen van de olie zodra de mayonaise mooi dik is.
  3. De mayonaise is ongeveer twee weken in de koelkast te bewaren.

Probeer deze recepten eens waarin ik de zelfgemaakte mayonaise heb gebruikt:
Garnalensalade met pestomayonaise
Jamaicaanse balletjes met mangomayonaise
Wortelfrietjes met paleo mayonaise
Frambozendressing
Spicy bakbanaan uit de airfryer
Ranch dressing
Omelet speciaal
Mexicaanse gehaktballetjes
Bloemkool speciaal
Knoflooksaus van zwarte knoflook
Paleo bowl
Coleslaw
Huzarensalade
Selderijsalade
Gevulde eitjes

Dit recept:

  • voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
  • is geschikt voor mensen die willen afvallen;
  • is geschikt voor mensen met diabetes;
  • is geschikt voor vegetariërs;
  • is vrij van E-nummers;
  • is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.

Nieuwsbrief Paleo-Lifestyle

3.7 / 5 ( 11 stemmen )
Print Friendly, PDF & Email
Paleo mayonaise was last modified: september 27th, 2020 by Wendy Mijnheer
  • mayonaise
  • olijfolie
  • omega-6
  • Saus

De Ontbijtmythe

De Ontbijtmythe: een boek bomvol gezonde recepten dat leert je lifestyle te verbeteren. Is het overslaan van je ontbijt nu wel of niet gezond, wat kun je het beste wel en niet eten en hoe laat? Koop het boek nu online!

Over mij

Welkom (terug) bij Paleo-Lifestyle: Mijn website bevat de lekkerste recepten gebaseerd op het Paleo-principe. Begin vandaag nog met een gezond Paleo dieet of beter gezegd 'Lifestyle'. Alle (meer dan 150!) recepten zijn koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vrij van granen en peulvruchten. Zoek je een specifiek recept? Kijk dan meteen eens in dit online paleo kookboek onder één van de categorieën zoals ontbijt, lunch of avondeten bij 'recepten'. Eet smakelijk!

Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer

Abonneer je op de nieuwsbrief

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op Paleo-Lifestyle.nl en de periodieke nieuwsbrief en de laatste recepten te ontvangen.

Zoek op trefwoord

De meest recente recepten en artikelen

  • Salade met pastinaak en sinaasappel-chili dressing
  • BLOG: Krillolie
  • BLOG: gezichtsmasker van geactiveerde kool
  • Paleo Raffaello (kokos-amandel bonbons)
  • Geroosterde radijsjes
  • BLOG: De helende werking van infrarood licht

Volg Paleo-Lifestyle op Pinterest

Volg Paleo-Lifestyle op Pinterest

Volg Paleo-Lifestyle op Facebook

Volg Paleo-Lifestyle op Facebook

Volg Paleo-Lifestyle op Instagram

Volg Paleo-Lifestyle op Instagram
  • Home
  • Welkom
  • Paleo
  • Diensten
  • Recepten
  • ABC
  • Blog
  • Supplementenwijzer
  • Webshop

De Ontbijtmythe

Het boek van 2019: De Ontbijtmythe legt alles uit over ontbijten: is het overslaan van je ontbijt nu wel of niet gezond, wat kun je het beste wel en niet eten en hoe laat? Koop het boek nu online!

Over mij

Welkom (terug) bij Paleo-Lifestyle: Mijn website bevat de lekkerste recepten gebaseerd op het Paleo-principe. Begin vandaag nog met een gezond Paleo dieet of beter gezegd 'Lifestyle'. Alle (meer dan 150!) recepten zijn koolhydraatarm, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en vrij van granen en peulvruchten. Zoek je een specifiek recept? Kijk dan meteen eens in dit online paleo kookboek onder één van de categorieën zoals ontbijt, lunch of avondeten bij 'recepten'. Eet smakelijk!

Paleo-Lifestyle | Wendy Mijnheer

KvK 63876108 | Copyright 2012 - 2020 | Cookies en Privacy-statement | Website door robertblom.nl.