Gebakken inktvis met Chinese five spices

Ik ben gek op inktvis! Maar ik eet het nooit zoals de meeste mensen inktvis eten (in die bekende gefrituurde ringen). Als je de binnenkant van de inktvis inkerft dan krullen ze heel mooi op. Daarna kun je ze gewoon bakken in een pan met wat lekkere groenten erbij. Inktvis is snel gaar en heeft stevig visvlees, maar is toch ook lekker mals (dus zeker niet taai!). Misschien schrikt inktvis een beetje af, maar het is heel makkelijk klaar te maken en vrij neutraal van smaak. Dus probeer het eens!
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 courgette
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 komkommer
1 bosuitje
2 flinke inktvissen (schoongemaakt)
2 el sesamolie
1 tl fijn zeezout
versgemalen zwarte peper naar smaak
1/2 tl five spices
2 tl (zwarte) sesamzaadjes
Bereiding gebakken inktvis met Chinese five spices:
- Een goede voorbereiding is het halve werk, dus: haal de courgette door de spiraalsnijder, snipper de ui, snijd de knoflook in fijne stukjes, snijd de paprika in kleine blokjes, snijd de komkommer in halve plakjes en snijd het bosuitje fijn.
- Snijd de inktvis in de lengte door. Kerf de binnenkant van de inktvis in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Doe dit met beleid, want je moet de inktvis niet te ver doorsnijden en als je te oppervlakkig snijdt dan krult de inktvis niet mooi op. Snijd de inktvis ten slotte in rechthoekige stukken.
- Doe de olie, ui en knoflook in een pan en fruit deze op heel laag vuur aan, tot het begint te verkleuren.
- Voeg de inktvis toe en bak gaar (ongeveer 5 minuten).
- Voeg paprika, komkommer, zout, peper naar smaak en five spices toe en bak nog een paar minuten.
- Doe de inktvis over in een schaal of op een bord en roer de courgettenoodles door de pan. Zo warmen ze op en nemen ze de smaken uit de pan over.
- Serveer de inktvis met de noodles en strooi er de bosuitjes en sesamzaadjes over.
