Gevulde watermeloen

Als ik vrienden of familie te eten krijg vind ik het leuk om wat extra mijn best te doen voor het avondeten. Als toetje had ik afgelopen zaterdag deze met vers fruit gevulde watermeloen gemaakt. Ik hoorde oooh en aah toen hij op tafel kwam. Vers fruit is een heerlijk toetje op warme dagen.
Ingrediënten (voor 4 tot 5 personen):
1 watermeloen
voor de vulling diverse soorten fruit naar eigen keuze
Ik gebruikte voor deze watermeloen:
150 gram aardbeien
een kwart cantaloupe (meloen)
2 kiwi’s
1 sinaasappel
Bereiding gevulde watermeloen:
- Snijd de bovenkant van de watermeloen. Kijk of de watermeloen stevig blijft staan. Als hij nog iets wiebelt kan je een dun laagje van de onderkant afsnijden totdat hij recht en stevig staat.
- Snijd het vruchtvlees van de watermeloen los door er met een lang mes in te snijden. Kijk uit dat je met het mes niet door de schil van de watermeloen snijdt.
- Schep met een lepel het losgesneden vruchtvlees uit de watermeloen. Schraap het overgebleven vruchtvlees ook uit de watermeloen.
- Snijd ongeveer één/derde van de watermeloen in stukjes.
- Maak de rest van het fruit schoon en snijd het in stukjes.
- Roer al het fruit goed door elkaar. Als je fruit hebt gebruikt dat snel bruin wordt (zoals banaan of appel), meng dan eerst een eetlepel citroensap door de fruitsalade tegen verkleuring.
- Vul de watermeloen met de fruitsalade.
- Zet de watermeloen tot gebruik in de koelkast.