Gewokte garnalen met kerriesaus
Dit is een lekker fris en kruidig gerecht met garnalen, Chinese kool, kastanjechampignons, rode ui en een heerlijke fris zoet-zure kerriesaus. Krijg je al trek? 😉
Je hoeft je roerbaksaus niet uit een potje te halen. Met een paar simpele ingrediënten maak je zelf je eigen gezonde roerbakschotel. Rijst of noodles zijn niet nodig, want door de flinke portie groente vult het gerecht voldoende.
Ik heb een portie extra gemaakt en heb zo nog wat over voor de lunch morgen of overmorgen.
voor de saus:
½ appel (gebruik een iets zoetere appel zoals de Pink Lady)
1 citroen
20 gram verse gember
2 tenen knoflook
1 gedroogde vijg
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels appelazijn
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel fijn zeezout
Overige ingrediënten
1 rode ui
200 gram champignons
500 gram Chinese kool
1 eetlepel kokosolie
300 gram grote wokgarnalen (gepeld)
Begin met het maken van de saus.
1. Was de appel en de citroen.
2. Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd een halve appel in stukjes en doe in een keukenmachine of blender.
3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en voeg toe.
4. Snijd gember, knoflook en de vijg in stukjes en voeg toe.
5. Voeg sesamolie, appelazijn, kerriepoeder en zeezout toe en blend tot een saus.
6. Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
7. Snijd het bladgedeelte van de Chinese kool in fijne reepjes en houd dit apart.
8. Snijd het dikke, stevigere gedeelte van de kool in stukjes en voeg bij de ui en champignons.
9. Verwarm de wok en voeg kokosolie toe.
10. Wok de garnalen tot ze roze zijn.
11. Voeg alle groenten toe, behalve het apart gehouden blad van de kool. Wok 5 minuten en haal de pan van het fornuis.
12. Voeg nu de rest van de kool toe. Door het dunne blad als laatste toe te voegen blijft het nog wat knapperig.