Hartverwarmende soep
Morgen is het weer valentijn. Ik weet dat veel mensen het een overgeromantiseerde en te commerciële feestdag vinden, maar ik vind het gewoon een leuke dag en kon het niet laten om een speciaal valentijnsrecept te bedenken.
Het is lekker snel klaar en de winkels zijn nog open, dus misschien kan jij jouw valentijn morgen nog verassen met een speciale valentijnslunch.
Ik wens iedereen een fijne dag morgen!
600 ml water
1 kippenpoot
2 grote winterwortels
100 gram champignons
1 stengel bleekselderij
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
verse nootmuskaat
flinke hand bieslook
- Doe de kippenpoot met water in een soeppan en breng aan de kook.
- Laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de bleekselderij in fijne stukjes.
- Snijd de wortels in hartjesvorm (zie uitleg hieronder).
- Schep de kip uit de bouillon.
- Voeg de gesneden groenten toe en kook 5 minuten mee.
- Haal het vlees van de kippenpoot af en doe in de soep.
- Maak de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Snipper de bieslook en roer deze vlak voor het serveren door de soep.
De wortels tot hartjes snijden:
- Snijd de wortels in drie delen. Laat ze ongeveer de lengte van een halve vinger.
- Zet een stukje wortel rechtop en snijd er een vlak af. Dus je snijd van boven naar beneden een stukje van de wortel.
- Draai de wortel een halve slag en herhaal dit aan de andere kant. Zorg dat de uiteinden van de twee snijvlakken elkaar raken zodat er een driehoek ontstaat.
- Maak nu aan de bovenkant een inkeping zodat er een hartjesvorm ontstaat.
- Snijd de wortel in dunne plakjes.