Hibiscus ijsthee met frambozen
Ik ben regelmatig op zoek naar een nieuw drankje, omdat water best lekker is, maar soms een beetje gaat vervelen. Daarom krijg je van mij dit verfrissend ijsthee recept met hibiscus en frambozen. Altijd lekker om te drinken en helemaal lekker als het mooie warme weer nog terug komt deze zomer 😉
Hibiscus thee is meestal niet in de supermarkt te koop, dus je zult even naar een speciaalzaak voor koffie en thee moeten. Geloof mij, het is de moeite waard!
Ingrediënten (voor 1,5 liter ijsthee):
1,5 liter water
4 el losse hibiscus thee
eventueel stevia naar smaak
handje frambozen
een paar takjes munt
Bereiding hibiscus ijsthee:
- Kook het water in een pan en voeg de theeblaadjes toe. Laat 30 minuten staan.
- Neem een grote glazen fles (of twee kleinere) en zet een trechter in de opening.
- Leg een zeefje op de trechter en giet de thee in de fles.
- Voeg stevia naar smaak toe, sluit de fles en schud goed.
- Zet de fles een paar uur in de koelkast om goed koud te laten worden.
- Serveer de ijsthee met ijsklontjes, een paar frambozen en een takje munt.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is geschikt voor veganisten;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.