Kip in frisse tomaten-sinaasappelsaus
Dit is een makkelijk en snel te bereiden gerecht dus ideaal voor de dagen dat je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan. Je kan normale kipfilet gebruiken, maar vaak kies ik voor kippendijfilets. Deze filets zijn malser en lekkerder van smaak.
Ik serveer dit altijd met een flinke portie groenten. Bijvoorbeeld gemengde groenten die ik heb geroosterd in de oven: aubergine, paprika en courgette. Maar gestoomde broccoli met een puree van bloemkool is ook erg lekker.
1 ui
1 of 2 teentjes knoflook (naar eigen smaak)
250 kipfilet
½ kop gezeefde tomatenpuree (120 ml)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
1/2 sinaasappel
2 eetlepels olijfolie
1. Snipper de ui.
2. Plet de knoflook en verwijder het vliesje, snijd de knoflook in kleine stukjes.
3. Snijd de kipfilet in stukken.
4. Doe ui, knoflook, kip, tomatenpuree, paprikapoeder, zout in een pan en voeg peper naar smaak toe.
5. Was de sinaasappel goed, halveer en rasp van de halve sinaasappel de schil. Pers een halve sinaasappel uit en voeg het sap toe.
6. Laat het geheel nu 10 minuten zachtjes gaar pruttelen.
7. Voeg op het einde de olijfolie toe.