Spaghetti met roomsaus en kabeljauw
Een pastagerecht hoeft niet altijd met een rode tomatensaus gemaakt te worden. Ik heb deze romige witte pastasaus gemaakt van bloemkool. De edelgistvlokken geven een heerlijke hartige en kaasachtige smaak aan het gerecht. Als je geen edelgistvlokken in huis hebt kan je ze ook weglaten, maar het is in dit recept toch echt wel de finishing touch!
2 courgettes
2 tenen knoflook
1 grote ui
1 eetlepel kokosolie
400 gram bloemkool
200 ml water
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
2 stukken kabeljauw van ± 150 gram per stuk
1 eetlepel edelgistvlokken
1 flinke bos verse basilicum
- Gebruik een spiraalsnijder om van de courgette spaghetti te maken.
- Hak de knoflook in fijne stukjes.
- Snipper de ui.
- Smelt de kokosolie in een ruime pan en fruit knoflook en ui.
- Snijd de bloemkool in kleine stukjes en bak 2 minuten mee.
- Voeg water toe, dek de pan af en laat 5 minuten koken.
- Voeg olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Houd de saus warm.
- Maak de vis op smaak met vers gemalen zeezout en peper en bak deze in kokosolie gaar.
- Roer de spaghetti door de pastasaus. De warmte van de saus is voldoende om de courgette op te warmen.
- Roer de edelgistvlokken door de spaghetti.
- Verdeel de spaghetti over 2 borden en snipper er de basilicum over.
- Leg de kabeljauw op de spaghetti.