Panna cotta van rood fruit

Vanavond komt mijn beste vriendin eten en ik ga lekker uitgebreid voor haar koken. Normaal maak ik nooit toetjes, maar vandaag had ik daar wel een keer zin in. Alleen is het schitterend mooi weer buiten en heb ik geen zin om langer dan nodig in de keuken door te brengen. Het is dus deze panna cotta geworden. Panna cotta is een Italiaans nagerecht en betekent letterlijk gekookte room. Een sneller klaar te maken toetje kan ik mij vandaag niet bedenken.
In plaats van frambozen kan je ook aardbeien, blauwe bessen, bramen of kersen gebruiken.
Ingrediënten (voor 4 personen):
250 ml kokosmelk
150 gram groene banaan (die bevat minder suikers)
120 gram frambozen
4 gram agar agar
Bereiding panna cotta:
- Doe kokosmelk, banaan en 80 gram van de frambozen in een pan en mix met een staafmixer.
- Voeg agar agar toe en mix er eveneens doorheen.
- Breng de panna cotta tot net onder het kookpunt (roer regelmatig) en verwarm hem nog twee minuten.
- Verdeel de panna cotta over vier vormpjes en laat een uur opstijven in de koelkast.
- Stort de panna cotta’s op een bordje en serveer er de overgebleven frambozen bij.

Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is geschikt voor veganisten;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.