Sesam kokos saus
Ik ben gek op Oosterse smaken. Deze saus bevat maar een handjevol ingrediënten en heeft toch een heerlijk intense, kruidige en Oosterse smaak. Alsof je heel lang in de keuken hebt gestaan 😉 Je kunt hem gebruiken bij het gourmetten, een Chinese hotpot (een soort fondue, maar dan met bouillon) of je dipt er gemengde gestoomde groenten in. De saus blijft in een afgesloten pot zeker twee weken goed als je er uitsluitend met een schone lepel uit schept.
Ingrediënten:
150 g tahin (zonder zout)
½ tl fijn zeezout
⅓ rode verse peper (zonder zaadjes)
1 flinke teen knoflook
20 g verse gember
200 ml volvette kokosmelk
30 g erythritol
geroosterde sesamzaadjes en een takje koriander om te garneren
Bereiding Sesam kokos saus:
- De olie komt bij tahin altijd bovendrijven. Zorg dat je de inhoud van de pot met een vork doorroert en de olie weer goed mengt.
- Mix alle ingrediënten in een kleine kom van een keukenmachine of gebruik een staafmixer.
- Garneer voor het opdienen met geroosterde sesamzaadjes en koriander.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is geschikt voor vegetariërs;
- is geschikt voor veganisten;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook glutenvrij, en lactosevrij.