Snelle vissoep
Ik ben heel lang weggeweest! Ik weet het! Ik heb jou ook gemist. 😉
Mijn verbouwing en verhuizing zijn hiervan de schuldigen. Maar ik heb nu wel een hele mooie nieuwe keuken om nog meer lekkere recepten uit te proberen en met je te delen.
Ik werd in mijn nieuwe dorp zelfs op straat aangesproken op het feit dat er niets meer nieuws op de site kwam.Maar daar gaat vanaf nu verandering in komen. Waarschijnlijk krijg je nog niet iedere week een nieuw recept, maar tussen de laatste schilderwerken door, begin ik langzaam weer op gang te komen met nieuwe ideeën. Voor nu mag je deze lekkere vissoep uitproberen die je als lunch of maaltijdsoep kunt eten.
In de vissoep heb ik een lekkere rode peper gedaan. Hou je daar niet van en wil je hem weglaten? Lees dan eerst dit eventjes door.
Wist je dat de werkzame stof in rode peper capsaïcine heet? Uit onderzoek van de Universiteit van Connecticut (VS) blijkt dat capsaïcine het immuunsysteem in de darmen tot rust kan brengen. Volgens de onderzoekers zou dit kunnen leiden tot een nieuwe behandeling van diabetes en colitis (een chronische ontsteking van de dikke darm). Wil je hierover meer lezen? Volg dan deze link.
Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen):
1 rode peper
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram prei
2 winterpenen
4 goed rijpe tomaten
10 ansjovisfilets
2 eetlepels milde olijfolie
1 eetlepel citroensap
700 ml water
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
vers gemalen zwarte peper
1 theelepel fijn zeezout
1 theelepel ketoembar (koriander)
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 moot zalm
1 moot kabeljauw
100 gram garnalen
2 bosuitjes en een bosje verse koriander
Bereiding vissoep:
- Snijd rode peper (de zaadjes mogen blijven), ui, knoflook, prei, peen en tomaten in stukjes en doe in een ruime pan.
- Voeg ansjovisfilets, milde olijfolie en citroensap toe en bak 5 minuten.
- Voeg water, paprikapoeder, peper, zeezout en ketoembar toe en laat 10 minuten koken.
- Snijd de vis in stukjes en roer samen met de garnalen en extra vierge olijfolie door de soep.
- Laat de vis 6 tot 8 minuten garen in de soep (met het vuur uit en het deksel op de pan wordt de vis precies gaar genoeg).