Spicy notenmix

Wist je dat als je gebrande noten in de supermarkt koopt deze meestal gefrituurd zijn in zonnebloemolie? Zonnebloemolie bevat een hoog gehalte van het ontstekingsbevorderende omega-6. Hier kun je meer lezen over omega-6 en de juiste verhoudingen tot omega-3 in je voeding. Daarom koop ik altijd ongebrande en ongezouten noten.
Alleen vandaag had ik eens zin in iets anders: een lekkere pittige notenmix met kruiden. Een gezonde variant vind je niet in de supermarkt dus ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Ik hoop dat jij deze mix ook kunt waarderen.
Ingrediënten:
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl koriander (ketoembar)
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl tijm
1/2 tl komijn
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl fijn zeezout
4 el pompoenpitten
50 g pecannoten
100 g amandelen
100 g cashewnoten
2 eiwitten
1 el water
Bereiding spicy notenmix:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng chilipoeder, koriander (ketoembar), oregano, tijm, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en zeezout.
- Roer de kruiden door de pompoenpitten en noten.
- Klop met een vork de eiwitten los met water en roer door de noten.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de noten erover.
- Bak de noten in 30 minuten knapperig.
