Selderijsalade
Ik merk dat de lunch vaak één van de lastigste maaltijden is om te veranderen. Die bekende boterhammen zijn snel te smeren en makkelijk om mee te nemen. Maar echt voedzaam en vullend is een broodlunch niet. Als je niet de mogelijkheid hebt om iets op te warmen voor de lunch kom je toch al snel uit op salades. Maar sla vult niet echt.
Deze salade wel. Zeker als je hem nog aanvult met één of twee gekookte eieren of wat tonijn uit blik. Het recept is voldoende voor 2 tot 3 porties.
1 knolselderij
1 appel
1 eetlepel citroensap
½ theelepel fijn zeezout
5 eetlepels paleo mayonaise
vers gemalen peper naar smaak
een flinke bos verse bieslook
70 gram walnoten
- Schil de knolselderij en snijd in grove stukken.
- Rasp de knolselderij in de keukenmachine (op een handrasp kan het ook, maar dan ben je wat langer bezig). Gebruik in beide gevallen een grove rasp.
- Breng een pan water aan de kook met de knolselderij en laat 3 minuten koken. Laat de knolselderij uitlekken en afkoelen in een vergiet.
- Rasp de appel en besprenkel direct met citroensap.
- Knijp met schone handen het laatste water uit de knolselderij en doe deze in een mengkom of schaal. Voeg appel en mayonaise toe.
- Snipper de bieslook (ik gebruik altijd een schaar) en voeg toe.
- Hak de walnoten grof en voeg toe.
- Maak de salade op smaak met versgemalen peper en zout.
- Roer de salade goed door, vul je lunchtrommel, sluit deze af en bewaar in de koelkast tot gebruik.