Zoete roereieren
Voor iedereen die nog niet kan wennen aan hartige Paleo ontbijtjes, heb ik een heerlijk licht zoetig ontbijtje bedacht: zoete roereieren. Het perfecte roerei hoort smeuïg en zacht te zijn… Maar hoe voorkom je dat je van die grote droge vlokken krijgt? Ik zal je mijn roerei-geheim vertellen; lees verder.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
1 eetlepel gemengde noten (ongebrand)
3 eieren
½ banaan
½ theelepel kaneel
snufje zout
1 theelepel kokosolie
50 ml kokosmelk
Bereiding zoete roereieren:
- Hak de noten in stukjes en rooster in een droge koekenpan.
- Breek de eieren (die op kamertemperatuur zijn) boven een kom.
- Voeg banaan, kaneel en een snufje zout toe.
- Mix met een staafmixer.
- Verwarm een koekenpan en smelt de kokosolie. Ik gebruik het liefst een gietijzeren koekenpan.
- Zet de pan op de kleinste pit en zet het vuur helemaal laag.
- Voeg de eieren toe en trek met een houten spatel (zeker geen vork) strepen door het eimengsel. Ga door tot het ei gestold is en zet het vuur uit.
- Voeg direct de koude kokosmelk toe. Roer nog even door tot de kokosmelk helemaal door de eieren is gemengd.
- Schep het roerei op een bord (het liefst een voorverwarmd bord, maar op een hectische ochtend heb je vast geen zin om dat te doen) en strooi de noten erover.
Het geheim is dat door de toevoeging van de koude kokosmelk het stollingsproces van de eiwitten stopt waardoor je roerei lekker smeuïg blijft.