Frisse avocado-komkommerdressing
Met onderstaande hoeveelheid dressing kan je meerdere keren een salade maken. Gebruik voor een maaltijdsalade per persoon twee eetlepels dressing .
Door het toevoegen van citroensap kleurt de avocado minder snel bruin en is de dressing enkele dagen houdbaar in de koelkast. Wel goed afgesloten bewaren.De dressing is ook lekker om als saus bij vlees of vis te gebruiken.
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 avocado
200 gram komkommer
2 eetlepels walnootolie (of olijfolie)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
Bereiding Frisse avocado-komkommerdressing:
- Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe dit in een keukenmachine.
- Was het stuk komkommer goed (want de schil blijft er aan), snijd in stukjes en doe in de keukenmachine.
- Voeg olie, citroensap, zout en peper toe en mix het geheel goed tot een mooie gladde dressing ontstaat.