Groente omelet
Een goed vullend ontbijt of lunch waarbij je veel groenten binnen krijgt.
Omdat ik ‘s-ochtends altijd veel haast heb, kies ik voor een zak kant en klaar gesneden en gemengde groenten. Maar je kan natuurlijk ook zelf diverse groenten naar keuze snijden.
Ingrediënten (voor 1 persoon):
1 zak kant en klaar gesneden groenten naar keuze (400 gram)
3 eieren
½ theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel kokosolie
Bereiding groente omelet:
- Verwarm de koekenpan en smelt ½ eetlepel kokosolie.
- Voeg de groenten toe en bak ze in ongeveer 6-8 minuten gaar.
- Doe de eieren in een ruime(!) kom met zout en peper naar smaak en kluts ze even met een vork of garde.
- Roer de groenten door de eieren.
- Smelt ½ eetlepel kokosolie in de pan en giet het eimengsel er in.
- Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant helemaal is gestold. Dit kan op het laagste vuur best eventjes duren, maar zet het niet harder anders brandt de omelet aan de onderkant aan terwijl de bovenkant nog niet gestold is.
- Leg een bord ondersteboven op de omelet en draai de pan met bord en al om. Eventueel kan je er voor kiezen om de omelet nog even terug in de pan te schuiven om de onderkant te bakken, maar hij is al gaar en dus klaar om te eten.