Huzarensalade
Misschien heeft de huzarensalade inmiddels een wat ouderwets en suffig imago gekregen. En ik kan mij er wat bij voorstellen. Van de huzarenslaatjes in plastic bakjes met onherkenbare ingrediënten die ik in de supermarkt zie liggen word ik ook niet echt vrolijk..
Eigenlijk is het zonde, want een zelfgemaakte huzarensalade van verse ingrediënten is echt heel erg lekker.
Ik hoop dat jij deze huzarensalade eens een kans gaat geven bij de lunch, als voorafje of gewoon bij de borrel op een stukje komkommer.
Ingrediënten:
300 gram filet van kippendijen
500 gram knolselderij
3 eieren
2 sjalotten
1/2 witte ui
150 gram zure augurken
15 gram peterselie
6 eetlepels paleo mayonaise
1 eetlepel fijne mosterd
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte of seizoenspeper naar smaak
Bereiding Paleo Huzarensalade:
- Stoom* de kip in 10 minuten gaar en laat daarna afkoelen.
- Snijd de knolselderij in kleine blokjes (snijd de knolselderij eerst in dunne plakken, de plakken vervolgens in reepjes en tot slot de reepjes in kleine blokjes).
- Kook de knolselderij 4 minuten en doe ze over in een vergiet. Laat ze onder koud stromend water afkoelen.
- Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken en afkoelen.
- Snipper de sjalotten en de ui.
- Snijd de augurken in blokjes.
- Snipper de peterselie.
- Snijd de goed afgekoelde kip en eieren in blokjes.
- Meng in een grote kom de mayonaise met de grove en fijne mosterd.
- Voeg alle ingrediënten toe en roer door.
- Maak op smaak met zout en peper.
*Voor het stomen van de kip gebruik ik een bamboe stoommandje. Voordat ik de kip er in doe, knip ik een vel bakpapier op maat en leg dit op de bodem van het mandje. Zet het stoommandje daarna in een koekenpan met een laagje water.