Japanse sushi bowl
Als je mijn recepten hebt gevolgd dan zal het je misschien opgevallen zijn dat ik de wereld rondreis. Culinair gezien dan…
Ik heb al Hongaarse goulash, Jamaicaanse kipgehaktballetjes, Italiaanse pasta, Spaanse gazpacho en Peruaanse Ceviche geplaatst. En ik krijg honger van het reizen, dus er komen nog een paar nieuwe wereldgerechten aan.Voor vandaag heb ik een Japanse sushi bowl gemaakt. Eigenlijk gewoon sushi voor luie mensen. Je gooit (bloemkool)rijst in een kom, daar bovenop alle ingrediënten en je bent klaar. Hoe simpel kan het zijn..
In plaats van sojasaus gebruik ik coconut aminos van Holland & Barrett. Dit is echt een favoriet product van mij geworden. Mocht je dit nu niet in huis hebben dan kan je de rijst ook wat pikanter maken door wat vers geraspte mierikswortel door een paar eetlepels paleomayonaise te roeren.
1 eetlepel sesamolie
½ komkommer
1 winterwortel
1 bosuitje
1 avocado
1 vel nori (gedroogd zeewier)
1 grote moot zalm
10 gekookte grote garnalen
1 a 2 theelepels zwarte sesamzaadjes
- Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze in gedeelten in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot er “rijstkorrels” ontstaan.
- Doe de bloemkool met de olie in een grote pan en bak 3 tot 4 minuten tot de bloemkool net gaar is.
- Verdeel de bloemkool over twee grote borden zodat het kan afkoelen.
- Haal de komkommer door een spirelli of snijd hem in blokjes.
- Snijd de wortel met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes en daarna in reepjes.
- Snijd de bosui in ringen.
- Snijd de avocado in plakjes.
- Vouw het velletje nori een paar keer dubbel en knip met een schaar in reepjes.
- Verwijder een eventueel vel van de zalm en snijd de zalm in plakken.
- Doe de afgekoelde bloemkoolrijst in kommen en verdeel er alle ingrediënten over.
- Strooi er de sesamzaadjes over.