Lijnzaad-sesamcrackers met pompoenpitten
De crackers zijn gemaakt van fijngemalen sesam en lijnzaad en een mooi alternatief voor als je in de beginfase van de paleo lifestyle nog op zoek bent naar vervangers van echte crackers. Probeer ze ook eens te maken met kaneel of Italiaanse kruiden. Je kan de crackers beleggen met zelf gestoomde kipfilet en avocado, de variant met kaneel is lekker met plakjes banaan. Omdat ze makkelijk mee te nemen zijn vind ik ze ideaal voor als ik ergens onderweg lunch, maar je kunt ze ook bij het ontbijt eten.
Ingrediënten (voor 8 crackers):
40 gram sesamzaadjes
80 gram lijnzaad
2 eetlepels pompoenpitten
150 ml water
snufje fijn zeezout
Bereiding lijnzaad-sesamcrackers:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maal sesamzaad en lijnzaad fijn in een koffiebonenmaler.
- Meng het meel met water, pompoenpitten en zout.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en smeer het beslag er gelijkmatig over uit. Je kan ook een springvorm gebruiken of andere bakvorm.
- Snijd met een (onscherp) mes acht crackers.
- Bak de crackers in de oven gedurende 30 tot 40 minuten tot ze knapperig zijn. Draai halverwege de baktijd de crackers een keer om. Soms kan de oventijd iets korter of langer zijn. Dit hangt af van de dikte; hoe dunner je het beslag uitsmeert hoe sneller ze klaar zijn.