Makreelmousse
Deze mousse is makkelijk te maken en lekker op bijvoorbeeld de lijnzaadcrackers als lunch of als voorafje op een gemengde salade of je kan er fijngesneden groenten in dippen bij de borrel.
Makreel is een vette vis vol met gezonde omega-3 vetzuren (zie de Paleo ABC over vet). En het voordeel van de makreel in mousse vorm is dat je zeker weet dat je geen graatjes meer tegenkomt 😉
1 gestoomde makreel (liever niet gerookt)
1/2 appel
vers gemalen peper
1 theelepel gedroogde dragon
1. Maak de makreel schoon (of koop filets).
2. Schil de appel en haal het klokhuis eruit.
3. Doe de makreel en appel in de keukenmachine en blend tot deze egaal is.
4. Voeg de dragon toe en maak op smaak met peper en roer goed door.
Als je van de mousse een voorgerecht wilt maken:
– snijd wat sla en meng met een eetlepel paleo mayonaise;
– snijd de overgebleven appel in fijne stukjes en meng door de sla;
– laat de mousse een paar uur in de koelkast staan (hier wordt hij steviger van);
– vul kleine bordjes met de salade en gebruik een vormpje om de mousse mooi op de salade te serveren.