Je kan met deze salade alle kanten op:
– In de zomer vind ik de salade lekker als avondeten. Dan maak ik er nog een groentepuree bij van bloemkool met wat gebakken uitjes.
– Als ik hem eet voor de lunch, dan maak ik een grote bak gemengde salade en schep daar een paar lepels makreelsalade op.
– Als je er een paar eetlepels mayonaise door roert blijft de salade beter aan elkaar plakken. Leg een eetlepel op een plakje komkommer en je hebt een borrelhapje.
1 gestoomde makreel (liever niet gerookt)
1 halve appel
1 eetlepel citroensap
1 (rode) ui
1/2 komkommer
2 eetlepels kappertjes
3 eetlepels biologische balsamico azijn
vers gemalen peper naar smaak
- Maak de makreel schoon. Zorg dat alle graatjes eruit zijn, het beste kan je dit doen door alle stukjes tussen je vingers fijn te wrijven zodat je de graatjes goed voelt.
- Snijd de appel in kleine blokjes en meng met het citroensap.
- Snipper de ui fijn.
- Snijd de komkommer in fijne blokjes.
- Laat de stukjes appel uitlekken.
- Meng de makreel met de appel, ui, komkommer, kappertjes en balsamico azijn.
- Voeg peper naar smaak toe en roer door.