Noten chocolade truffels

We hebben allemaal wel eens zin in een snack; iets zoetigs, gewoon even iets lekkers tussendoor. Natuurlijk kan je gaan knagen op een wortel of een stengel bleekselderij (wat uiteraard heel erg gezond is) maar eerlijk toegegeven is dat niet altijd even aantrekkelijk. Om te voorkomen dat je aan de zakken chips gaat (met de nodige transvetten) of snoepgoed (met veel suiker en kleurstoffen) kan je beter je eigen snack maken.
Dit is een makkelijk en snel recept, dus je hebt geen excuus meer om een rol koekjes open te maken (als je deze überhaupt al in huis had 😉 ).

100 gram ongebrande amandelen
3 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
(+ extra om de truffels doorheen te rollen)
1 el erythritol (of stevia naar smaak)
1 groene banaan (die bevat minder suiker)
120 gram tahin met zeezout
30 gram geraspte kokos
merg van ⅓ vanillestokje

- Doe de amandelen in een keukenmachine en maal ze fijn.
- Roer de cacaopoeder door de amandelen.
- Snijd de vijgen en banaan in stukjes en maal door de amandelen.
- Voeg tahin, kokos en vanille toe en mix tot een “deegbal” is ontstaan.
- Verdeel het mengsel in gelijke porties en laat het 1 tot 2 uur in de koelkast staan. Door het afkoelen wordt het makkelijker om balletjes van te maken omdat het minder aan je handen plakt.
- Rol de balletjes met je handen en rol ze daarna door het cacaopoeder.