Oosters kipgehakt op Chinese kool

Je kan kipgehakt kant en klaar in de winkel kopen, maar helaas zijn hier altijd veel dubieuze ingrediënten aan toegevoegd zoals diverse soorten suiker en conserveringsmiddelen. Zelf maken is zo gebeurd, lees hieronder hoe.
Je kan normale kipfilet gebruiken, maar vaak kies ik voor kippendijfilets. Deze filets zijn malser en lekkerder van smaak.
250 gram kipfilet
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel kurkuma (koenjit)
1 theelepel ketoembar (koriander)
1 theelepel sereh (citroengras)
vers gemalen zwarte peper
1 rode paprika
1 Chinese kool
1. Snijd de kip in blokjes en doe in een keukenmachine.
2. Snijd de ui en knoflook in stukjes en voeg bij de kip.
3. Voeg 1 eetlepel sesamolie, kurkuma, ketoembar, sereh en peper naar smaak toe.
4. Zet de keukenmachine aan en mix tot gehakt.
5. Breng een grote pan met water aan de kook.
6. Doe in een andere pan 1 eetlepel sesamolie samen met het kipgehakt en rul het gehakt tot het gaar is.
7. Snijd de paprika in blokjes en voeg bij de kip. Bak 2 minuten mee.
8. Blancheer de koolbladeren één minuut in het kokende water. Doe er steeds een paar tegelijk en wacht tot het water weer aan de kook is.
9. Leg 6 koolbladeren dakpansgewijs op een bord en schep er het kipgehakt op. Vouw de bladeren daarna over het gehakt heen.