Paleo appel-kaneelbrood
Ik schep niet zo snel op, maar dit is echt het lekkerste paleo brood dat ik ooit heb gemaakt.
Over het algemeen eet ik bijna nooit paleo brood. Gewoon brood mis ik al lang niet meer, dus een vervanger heb ik niet nodig. Het lekkerste vind ik namelijk een bord vol met verse groente en wat vis, gevogelte of ei met wat noten of pompoenpitten die ik in een droge koekenpan geroosterd heb.
Conclusie: hoe gezond al die verse groenten ook zijn, soms heb je gewoon een lunch nodig die je mee kunt nemen en zonder problemen onderweg kunt opeten, zoals in de auto, trein of waar je op dat moment dan ook bent.
Ik heb veel verhoudingen en verschillende ingrediënten geprobeerd en uiteindelijk is dit de lekkerste uitvoering geworden. Het is makkelijk in plakken te snijden, het is niet te nat en niet te droog, goed in te vriezen en perfect om onderweg op te eten zonder al te veel de auto onder te kruimelen 😉 .
Maar let op, je hebt wel een elektrische koffiemolen nodig. Je kunt bijvoorbeeld deze van Solac kopen in mijn webshop.
Ingrediënten:
120 gram lijnzaad
40 gram chiazaad
70 gram kokosmeel
100 gram pompoenpitten
100 gram zonnebloempitten
3 eetlepels kaneel
½ theelepel fijn zeezout
70 gram kokosolie
2 appels
200 gram bakbanaan
6 eieren
Bereiding appel-kaneelbrood:
- Maal lijnzaad en chiazaad fijn in een koffiemolen en doe in een grote mengkom.
- Voeg kokosmeel, pompoen- en zonnebloempitten, kaneel en zout toe en roer door.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smelt de kokosolie en laat het afkoelen maar niet stollen.
- Was de appels (niet schillen), snijd in grove blokjes en doe in een keukenmachine.
- Verwijder de schil van de bakbanaan en voeg bij de appel.
- Breek de eieren boven de kom van de keukenmachine.
- Voeg de kokosolie toe en zet de keukenmachine aan. Mix het geheel tot een egaal beslag.
- Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer goed door.
- Bekleed de bodem van een grote cakevorm met bakpapier en doe het beslag er in. Strijk het glad aan de bovenkant.
- Bak het brood 40 minuten in de oven.