Rabarbercompote met appel
Ik vind deze compote heerlijk bij een flinke kippenpoot die ik in de oven heb gegrild. Maar ik heb hem laatst ook gegeten als dessert met fijn gesneden aardbeien en verse muntblaadjes.
Rabarber is een seizoensproduct en niet het hele jaar door te verkrijgen. Als je een wat grotere hoeveelheid maakt en invriest kan je er langer van genieten.
500 gram rabarber (of 4 grote stengels)
2 (zoete) appels
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel kardemom
het merg van een half vanille stokje (of een paar druppels natuurlijk vanille aroma)
- Snijd de rabarber in stukjes en doe in een pan.
- Snijd de appels eveneens in stukjes (schillen niet nodig) en voeg bij de rabarber.
- Voeg 150 ml water toe en breng aan de kook.
- Laat de rabarber en appels 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer regelmatig.
- Voeg kaneel, kardemom en vanille toe.
- Laat de compote afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.