Rösti van koolraap

Rösti hoort eigelijk van aardappels gemaakt te worden, maar die eet ik niet. Ik weet dat er mensen zijn die de Paleo-Lifestyle volgen en voor aardappels een uitzondering maken. Toch zou ik je willen aanraden dat niet te doen vanwege de alkaloïden die in de aardappels voorkomen en voor ons erg schadelijk zijn. Hierover heb ik eerder een artikel geschreven dat je hier kunt nalezen.
Ingrediënten (voor 2 personen):
1 koolraap
1 grote ui
3 eieren
1 tl fijn zeezout
vers gemalen peper naar smaak
2 el psylliumvezels
2 flinke eetlepels kokosolie
gemengde salade met dressing
Bereiding rösti van koolraap:
- Schil de koolraap, snijd hem in stukken en rasp hem met een fijne rasp. Dit gaat het snelste in een keukenmachine.
- Pel de ui en rasp deze eveneens.
- Kluts de eieren met een vork en roer ze met zout en peper door de koolraap.
- Roer er tot slot de psylliumvezels door.
- Omdat een rösti makkelijk aan de pan kan blijven plakken en daardoor uit elkaar valt, leg ik op de bodem een rond geknipt vel bakpapier. Het bakpapier vet ik in met een flinke eetlepel kokosolie.
- Doe de koolraap in de pan, verdeel het over de bodem en druk alles goed plat. Bak 10 minuten.
- Zet een bord omgekeerd op de rösti en draai de hele pan om.
- Het vel bakpapier mag nu weg en je vet de pan in met een flinke eetlepel kokosolie.
- Laat de rösti van het bord weer in de pan glijden en bak de andere kant 10 minuten.
- Meng de sla met de dressing en schep deze op de rösti.
Dit recept:
- voldoet aan de regels van de Paleo-Lifestyle;
- is geschikt voor mensen die willen afvallen;
- is geschikt voor mensen met diabetes;
- is vegetarisch;
- is vrij van E-nummers;
- is vrij van graan- en zuivelproducten en daarom dus ook: glutenvrij, en lactosevrij.